Králičí hřbety s fenyklem a olivami
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 500 g králičích hřbetů bez kosti
- 1-2 bulvy fenyklu
- 100 g černých oliv bez pecky
- 10 ks cherry rajčátek
- 120 ml bílého vína
- drůbeží vývar
- 2 lžíce másla
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup Králičí hřbety s fenyklem a olivami
Postup přípravy receptu
-
V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej s jednou lžící másla a zprudka orestujeme králíčí hřbítky dozlatova.
Osolíme, opepříme, přilijeme víno a necháme ho vyvařit.
Podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme.
Bulvy fenyklu očistíme a pokrájíme na větší kousky. Přibližně deset minut před koncem přidáme připravený fenykl, půlky cherry rajčat a olivy. Společně vše podusíme. Na závěr zjemníme šťávu lžící másla.
Na talíři maso ozdobíme fenyklovými lístky. Jako přílohu jsme měli kuskus, velmi dobře by se hodila bramborová kaše nebo polenta.