Králičí hřbety s fenyklem a olivami

Recepty, Jiné maso

Suroviny

500 g králičích hřbetů bez kosti
1-2 bulvy fenyklu
100 g černých oliv bez pecky
10 ks cherry rajčátek
120 ml bílého vína
drůbeží vývar
2 lžíce másla
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej s jednou lžící másla a zprudka orestujeme králíčí hřbítky dozlatova.

  2. Osolíme, opepříme, přilijeme víno a necháme ho vyvařit.

  3. Podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme.

  4. Bulvy fenyklu očistíme a pokrájíme na větší kousky. Přibližně deset minut před koncem přidáme připravený fenykl, půlky cherry rajčat a olivy. Společně vše podusíme. Na závěr zjemníme šťávu lžící másla.

  5. Na talíři maso ozdobíme fenyklovými lístky. Jako přílohu jsme měli kuskus, velmi dobře by se hodila bramborová kaše nebo polenta.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!