Smažený pstruh jak ho dělal můj taťka

Recepty, Ryby

Suroviny

2 čerstvé pstruhy
kmín
sůl
mouka hladká
citron
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vezmeme pstruha, omyjeme pod tekoucí studenou vodou, odšupinujeme a posolíme z obou stran i zevnitř. Pokmínujeme celým kmínem a pokapeme citronem. Necháme odležet asi půl hodinky.

  2. Poté obalíme v hladké mouce, trošku oklepeme mouku a vkládáme do rozpáleného tuku (Do tuku proti přepálení vkládám kousek syrové mrkve). Smažíme ze všech stran a nezapomeneme nakonec propéct hřbet. Odložíme na ubrousek, aby se vsáknul tuk a podáváme s bramborami v úpravě jak máme rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!