Šťavnatý sorbet z jablek, medu, mandarinkové a citronové šťávy
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4-5 větších kyselejších jablek
- 3 polévkové lžíce mandarinkové šťávy
- 3 polévkové lžíce citronové šťávy
- 2-3 polévkové lžíce medu
- špetka vanilky
- špetka skořice
- 1 bílý jogurt nebo jablečný jogurt, 150 ml
Postup Šťavnatý sorbet z jablek, medu, mandarinkové a citronové šťávy
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a stopek, rozkrájíme a rozmixujeme nebo rozsekáme v mixéru 3 v 1 (můžeme i nastrouhat na struhadle). Přidáme šťávu z mandarinek a citronu, med, vanilku a rozmixujeme na hustou kaši. Dochutíme jemně skořicí.
Tuto umixovanou kaši vložíme buď do misek nebo do formiček na 6-8 hodin do mrazničky. Pokud chceme udělat jen zmrzlinu, přidáme k umixované kaši jogurt bílý. Oboje je velmi dobré a chutné, hlavně to je bez chemických přísad a dá se jíst i nemražené, jen jako pyré, podle každého.