Šťavnatý sorbet z jablek, medu, mandarinkové a citronové šťávy

Recepty, Moučníky

Suroviny

4-5 větších kyselejších jablek
3 polévkové lžíce mandarinkové šťávy
3 polévkové lžíce citronové šťávy
2-3 polévkové lžíce medu
špetka vanilky
špetka skořice
1 bílý jogurt nebo jablečný jogurt, 150 ml

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a stopek, rozkrájíme a rozmixujeme nebo rozsekáme v mixéru 3 v 1 (můžeme i nastrouhat na struhadle). Přidáme šťávu z mandarinek a citronu, med, vanilku a rozmixujeme na hustou kaši. Dochutíme jemně skořicí.

  2. Tuto umixovanou kaši vložíme buď do misek nebo do formiček na 6-8 hodin do mrazničky. Pokud chceme udělat jen zmrzlinu, přidáme k umixované kaši jogurt bílý. Oboje je velmi dobré a chutné, hlavně to je bez chemických přísad a dá se jíst i nemražené, jen jako pyré, podle každého.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!