Biskupský chlebík
Recepty, MoučníkySuroviny
- 240 g krystalového cukru
- 240 g hrubé mouky
- 6 žloutků
- sníh ze 6 bílků
- 250-300 g sušeného ovoce
- oříšků
- čokolády
- 1 polévková lžíce vanilkového cukru
- 1 polévková lžíce prášku do pečiva
- 1 polévková lžíce citronové kůry strouhané
- 4 polévkové lžíce rozpuštěného másla
Postup Biskupský chlebík
Postup přípravy receptu
-
Žĺtky vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou.
Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a maslo.
Dobre vymiešame, pridáme ovocie premiešané s 2 pl hrubej múky (hrozienka a papáju namočíme predtým do rumu a scedíme) a opatrne pridáme vyšľahaný sneh z bielkov.
Cesto vlejeme do foriem na biskupský chlebík alebo srnčí chrbát, ktoré sme vymastili maslom a vysypali hrubou múkou. Pečieme 35-40 minút v rúre predhriatej na 180°C.
Necháme vychladnúť na mriežke, vyklopíme na podnos a posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou, prípadne bielkovou polevou.