Rajská polévka s fazolemi
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 cibule
- olej nebo máslo
- 120 g česnekového boku nebo moravská slanina a dva stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 plechovka rajského protlaku (140 gramů)
- cukr krupice dle chuti
- 500 g fazolí předem uvařených
- cca 1/2 lžičky nového koření mletého dle chuti
- 2 bobkové listy
- sůl
- vývar
Postup Rajská polévka s fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na oleji nebo másle a přidáme k ní na drobno pokrájený česnekový bok. Pokud nemáme česnekový bok, můžeme použít moravskou nebo anglickou slaninu a rozdrcený česnek. Vše ještě krátce smažíme, následně zasypeme moukou, kterou necháme také krátce osmažit a přidáme protlak s novým kořením. Ten za stálého míchání smícháme s moukou a poté naředíme cca půllitrem vývaru a rychle a dobře rozmícháme.
Vývar poté dolijeme dle potřeby do požadované hustoty polévky, kterou ještě dle kyselosti protlaku můžeme dosladit trochou cukru, osolíme a přidáme dva bobkové listy. Provaříme cca 10 minut, ke konci vyndáme bobkové listy, vsypeme předvařené fazole, které necháme v polévce prohřát a můžeme podávat.