Rajská polévka s fazolemi

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cibule
olej nebo máslo
120 g česnekového boku nebo moravská slanina a dva stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
1 plechovka rajského protlaku (140 gramů)
cukr krupice dle chuti
500 g fazolí předem uvařených
cca 1/2 lžičky nového koření mletého dle chuti
2 bobkové listy
sůl
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na oleji nebo másle a přidáme k ní na drobno pokrájený česnekový bok. Pokud nemáme česnekový bok, můžeme použít moravskou nebo anglickou slaninu a rozdrcený česnek. Vše ještě krátce smažíme, následně zasypeme moukou, kterou necháme také krátce osmažit a přidáme protlak s novým kořením. Ten za stálého míchání smícháme s moukou a poté naředíme cca půllitrem vývaru a rychle a dobře rozmícháme.

  2. Vývar poté dolijeme dle potřeby do požadované hustoty polévky, kterou ještě dle kyselosti protlaku můžeme dosladit trochou cukru, osolíme a přidáme dva bobkové listy. Provaříme cca 10 minut, ke konci vyndáme bobkové listy, vsypeme předvařené fazole, které necháme v polévce prohřát a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!