Pikantní vepřová játra s hráškem a s loupanými rajčátky

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 kg vepřových jater
400 g loupaná rajčat ve vlastní šťávě
1 sterilovaný hrášek
2-3 lžíce olivového oleje
pepř
sůl
2 cibule
zelena nať z jarní cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Játra si nakrájíme na plátky a nařízneme. Mezitím si nakrájíme dvě cibule na kostičky a připravíme si stranou nakládaná loupaná rajčátka a sterilovaný hrášek.

  2. Na pánev si dáme na připravený olivový olej, orestovat cibulku a pak na ni vložíme plátky opepřených jater, které si zprudka opečeme.

  3. Když jsou játra po obou orestovaná, pak přidáme i loupaná rajčátka s hráškem a vše chvíli necháme podusit na pánvi.

  4. Poté jsem přendala tuto směs z pánve na pár minut do trouby, kde jsem nechala játra dopéci do měkka. Vše jsem pa dochutila a podávala s rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!