Pikantní vepřová játra s hráškem a s loupanými rajčátky
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 1 kg vepřových jater
- 400 g loupaná rajčat ve vlastní šťávě
- 1 sterilovaný hrášek
- 2-3 lžíce olivového oleje
- pepř
- sůl
- 2 cibule
- zelena nať z jarní cibulky
Postup Pikantní vepřová játra s hráškem a s loupanými rajčátky
Postup přípravy receptu
-
Játra si nakrájíme na plátky a nařízneme. Mezitím si nakrájíme dvě cibule na kostičky a připravíme si stranou nakládaná loupaná rajčátka a sterilovaný hrášek.
Na pánev si dáme na připravený olivový olej, orestovat cibulku a pak na ni vložíme plátky opepřených jater, které si zprudka opečeme.
Když jsou játra po obou orestovaná, pak přidáme i loupaná rajčátka s hráškem a vše chvíli necháme podusit na pánvi.
Poté jsem přendala tuto směs z pánve na pár minut do trouby, kde jsem nechala játra dopéci do měkka. Vše jsem pa dochutila a podávala s rýži.