Minutkové krůtí plátky s ovocným rozvarem
Recepty, MinutkySuroviny
- Na 2 porce:
- 2 plátky krůtí maso (váha jednoho cca 100 g)
- 1 PL hrubozrnné hořčice
- 1 jablko
- šťáva ze 2 pomerančů
- 4 PL sterilovaných fazolí v chilli omáčce
- sádlo
- vývar nebo gelový bujon
Postup Minutkové krůtí plátky s ovocným rozvarem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve nakrájíme jablko na malé kousky a zalijeme je šťávou z pomerančů a přidáme fazole.
Jemně naklepané plátky potřeme z obou stran hořčicí, zlehka můžeme osolit a necháme asi 30 minut odležet.
V hluboké pánvi typu wok rozpálíme sádlo a zprudka opečeme plátky. Zalijeme vývarem jen do půlky výšky masa a dusíme téměř do změknutí cca 25 minut, 1 obrátíme, poléváme výpečkem.
Vývar zredukujeme na polovinu a před dokončením přidáme k masu směs jablka, fazolí a šťávy a dodusíme cca 5 minut do měkka. Jinou přílohu jsem už nepřidávala, ale určitě by se hodila rýže. Tento rychlý pokrm chutná příjemně sladkokysele s lehounkým nádechem chilli a je vhodný i pro diabetiky.