Minutkové krůtí plátky s ovocným rozvarem

Recepty, Minutky

Suroviny

Na 2 porce:
2 plátky krůtí maso (váha jednoho cca 100 g)
1 PL hrubozrnné hořčice
1 jablko
šťáva ze 2 pomerančů
4 PL sterilovaných fazolí v chilli omáčce
sádlo
vývar nebo gelový bujon

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme jablko na malé kousky a zalijeme je šťávou z pomerančů a přidáme fazole.

  2. Jemně naklepané plátky potřeme z obou stran hořčicí, zlehka můžeme osolit a necháme asi 30 minut odležet.

  3. V hluboké pánvi typu wok rozpálíme sádlo a zprudka opečeme plátky. Zalijeme vývarem jen do půlky výšky masa a dusíme téměř do změknutí cca 25 minut, 1 obrátíme, poléváme výpečkem.

  4. Vývar zredukujeme na polovinu a před dokončením přidáme k masu směs jablka, fazolí a šťávy a dodusíme cca 5 minut do měkka. Jinou přílohu jsem už nepřidávala, ale určitě by se hodila rýže. Tento rychlý pokrm chutná příjemně sladkokysele s lehounkým nádechem chilli a je vhodný i pro diabetiky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!