Kořeněný bůček dušený s brokolicí a hlívou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g nízkého libovějšího bůčku
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžička šalvěje
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička estragonu
- 2 lžičky Worcesteru
- 2 lžíce hladké mouky
- olej
- pepř
- sůl
- 1/2 brokolice (může být celá)
- 2 velké hlívy ustřičné
- 1 lžička citronové kůry
Postup Kořeněný bůček dušený s brokolicí a hlívou
Postup přípravy receptu
-
Bůček si nařežeme na plátky, které naklepeme a osolíme z obou stran, pak je zprudka osmažíme z obou stran do zlatava (maso se nám zatáhne), zalijeme vodou jen tak, aby maso bylo utopené, přidáme koření: zázvor, šalvěj,koriandr,estragon,worcester, citronovou kůru a dusíme na mírné teplotě.
Na druhou pánev si dáme olej, na něm osmahneme obě cibule na proužky do zlatava a dáme ještě na proužky hlívu, na plátky česnek, osmahneme dohromady a necháme stát.
Rozebereme si brokolici na růžičky a dáme je na 5 minut povařit do slané vody, scedíme a necháme okapat.
Dušený bůček zatím se nám tekutina vydusí na minimum, tak zahustíme moukou a dolijeme vodou, kolik chceme omáčky, povaříme a hned vložíme uvařené brokolicové růžičky a osmaženou cibuli s hlívou a česnekem, 15 minut ještě produsíme a můžeme dosolit.