Kořeněný bůček dušený s brokolicí a hlívou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g nízkého libovějšího bůčku
2 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička zázvoru
1 lžička šalvěje
1 lžička koriandru
1 lžička estragonu
2 lžičky Worcesteru
2 lžíce hladké mouky
olej
pepř
sůl
1/2 brokolice (může být celá)
2 velké hlívy ustřičné
1 lžička citronové kůry

Postup přípravy receptu

  1. Bůček si nařežeme na plátky, které naklepeme a osolíme z obou stran, pak je zprudka osmažíme z obou stran do zlatava (maso se nám zatáhne), zalijeme vodou jen tak, aby maso bylo utopené, přidáme koření: zázvor, šalvěj,koriandr,estragon,worcester, citronovou kůru a dusíme na mírné teplotě.

  2. Na druhou pánev si dáme olej, na něm osmahneme obě cibule na proužky do zlatava a dáme ještě na proužky hlívu, na plátky česnek, osmahneme dohromady a necháme stát.

  3. Rozebereme si brokolici na růžičky a dáme je na 5 minut povařit do slané vody, scedíme a necháme okapat.

  4. Dušený bůček zatím se nám tekutina vydusí na minimum, tak zahustíme moukou a dolijeme vodou, kolik chceme omáčky, povaříme a hned vložíme uvařené brokolicové růžičky a osmaženou cibuli s hlívou a česnekem, 15 minut ještě produsíme a můžeme dosolit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!