Polévka s mletým masem a fazolemi
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 cibule
- 200 g mletého masa, vepřové nebo míchané
- 200 - 250 g brambor
- 100 g očištěné kapie
- 1 větší řapík celeru
- 3-4 stroužky česneku
- 50 g rajského protlaku
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- olej nebo sádlo
- 250 g fazolí ve slaném nálevu (scezené)
- cca 800 ml vývaru
- celerová nať dle chuti
- sůl
- pepř mletý
Postup Polévka s mletým masem a fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na trošce tuku, přidáme mleté maso a drobně pokrájenou kapii a smažíme do rozdrobení masa (pomůžeme si vařečkou nebo šťouchadlem na brambory). Poté přidáme do hrnce krátce osmažit, rozvonět, pokrájený řapíkatý celer, nasekaný česnek, protlak a papriku. Vše za stálého míchání.
Přilijeme vývar, přidáme oloupané brambory pokrájené na větší kusy, osolíme, opepříme a povaříme doměkka. Poté brambory v polévce rozšťoucháme na menší kousky (ne na kaši), přisypeme scezené fazole a jemně pokrájenou celerovou nať a necháme přejít varem.
Dle potřeby (hustoty) můžeme přidat trochu vývaru nebo polévku ještě osolit nebo opepřit, případně přidat trošku česneku.
Polévka je celkem sytá a pokud jí budeme podávat s čerstvým pečivem nebo chlebem, nahradí nám klidně i hlavní chod.