Rajčatová marmeláda s melounem

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2 litry šťávy z rajčat
1,5 litru šťávy z melounu
3 Želírfixy 2:1
2 kg krystalového cukru
3 vrchovaté lžičky kyseliny citrónové

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata a meloun odšťavníme a získanou šťávu dáme vařit.

  2. Želírfixy smícháme s trochou cukru a nasypeme do vařící šťávy. Povaříme 5 minut, potom vsypeme zbývající cukr a za stálého míchání opět povaříme dalších 5 minut.

  3. Marmeládu odstavíme, asi 1 minutu necháme stát a sebereme nežádoucí pěnu.

  4. Poté vmícháme kyselinu citrónovou.

  5. Hotovou marmeládu naplníme do skleniček, uzavřeme víčky a dáme sterilovat 15 minut při 85°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!