Salát z grilované červené řepy s kozím sýrem, jablky a rukolou
Recepty, SalátySuroviny
- 300 g červené řepy (předvařené, oloupané)
- 2 čaj. lžíce kořenicí směs Gurmánské italské koření (Vitana)
- 180 g čerstvého kozího sýra
- 1 jablko (ideálně Granny Smith)
- 30 g rukoly
- 20 ml extra panenského olivového oleje
- 25 ml balzamikového octa
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Postup Salát z grilované červené řepy s kozím sýrem, jablky a rukolou
Postup přípravy receptu
-
Připravíme marinádu smícháním olivového oleje a balzamikového octu, do které vložíme červenou řepu, nakrájenou na klínky a necháme minimálně 2 hodiny uležet.
Řepu potom grilujeme ze všech stran, osolíme, opepříme, přidáme kořenicí směs a naaranžujeme na talíř spolu s kozím sýrem, jablky nakrájenými na tenké nudličky a rukolou.
Na závěr pokapeme olivovým olejem.