Extrémně kokosová roláda
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 100 g strouhaného kokosu
- 30 g lískových oříšků
- 2 lžíce kokosového oleje
- 200 ml kokosového mléka
- 200 g sýra Cottage
- 20 g (1 sáček) vanilkového cukru
- špetka soli
Postup Extrémně kokosová roláda
Postup přípravy receptu
-
Troubu si předehřejeme na 200°C. Velký plech vyložíme papírem na pečení a vymastíme trochou kokosového oleje. V mixéru umeleme najemno polovinu kokosu a lískové oříšky - tato směs nám krásně nahradí mouku a navíc při pečení provoní celý byt:-). Každé vejce opatrně rozklepneme a do dvou suchých a čistých nádob si oddělíme bílky a žloutky.
Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh, zvlášť vyšleháme žloutky a pomalu a jemně je promícháme se sněhem a ořechy.
Touto směsí pokryjeme pokud možno rovnoměrně celý plech a strčíme na 15 minut do trouby – pečeme na 200°C, dokud těsto lehce nezrůžoví.
Ihned po vyjmutí z trouby roládu smotáme i s papírem a dáme na dostatečně dlouhou dobu vychladnout. Teprve poté papír sejmeme – jde to naprosto bez problémů – naplníme krémem, opět zamotáme a necháme v lednici přes noc ztuhnout.
Náplň: Do mixéru vyklepneme kelímek sýra cottage, přidáme cukr a dvě lžíce kokosového oleje a vymixujeme do hladké, tuhé hmoty bez hrudek. Ke směsi přimícháme 200 ml kokosového mléka, směsí naplníme roládu a necháme uležet.
Poznámka: Omluvte prosím to, jak je roláda rozpláclá:o) jsem v tomto naprostý laik a rozhodně se nemíním měřit s místními cukrářkami:-) Chtěla jsem se podělit hlavně o dle mého názoru zajímavou náplň, která díky přídavku cottage sýra jednoduše nemá chybu – nejenom, že krém obohatí o cenné proteiny, jeho jemná nakyslost skvěle vyváží sladkost kokosu a dodá náplni lehce tvarohový ocásek“:) Nemáte-li rádi klasické máslové krémy, garantuji vám, že z tohoto budete naprosto nadšeni.