Svatební vdolečky bezlepkové
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Těsto:
- 20 dkg mouky Schaer B
- 3,5 dkg cukr krupice
- 10 g droždí (čili 1/4 sáčku suš. droždí s holubičkou)
- 3 dkg másla nebo oleje
- špetka soli
- 100 ml vody
- Nádivka::
- tvaroh
- cukr
- 1 vanilkový cukr
- rozinky v rumu, vše umixovat
- podle chuti osladíme jak kdo má rád
- Navrch:
- povidla nebo marmeláda nebo posypka
Postup Svatební vdolečky bezlepkové
Postup přípravy receptu
-
Vše na těsto smícháme, vezmeme, kousek těsta a uděláme v ruce placku, kterou naplníme tvarohovou náplní.
Zabalíme a uložíme do pekáče. Ruce si máčíme v oleji nebo rozpuštěném másle. Ukládáme na pečící papír, uděláme prstem důlek a dáme povidla.
Dáme kynout buď na sluníčko nebo do trouby vyhřáté na 50°C.
POSYPKA: 10 dkg cukr moučky, 10 dkg rýžové mouky, 3 dkg másla a lžíci rumu. Vše zpracujeme v míse na posypku, podle potřeby můžete cokoliv přidat;
Potom potřeme vajíčkem a posypeme posypkou. Dáme péct a po upečení pocákáme přepuštěným máslem a rumem čím více tím lépe:)