Svatebni naked cake

Recepty, Dorty

Suroviny

Spodní patro:
10 vajec
2 zakysané smetany
3 hrnky polohrubé mouky
2 hrnky cukru
kypřící prášek
lžička sody
Prostřední patro:
6 vajec
6 lžic cukru
5 lžic polohrubé mouky
citronové aroma 3 kapky
sůl
2 lžíce vody
Horní patro:
4 vejce
4 lžíce cukru
4 lžíce polohrubé mouky
mandlové aroma 2 kapky
sůl
lžíce vody
Krém:
1x mascarpone
2x ricotta
1x tvaroh tučný
4x šlehačka v prášku
0,5 l mléka
3 vanilkové cukry
100 g moučkového cukru
--------------
ovoce
čokoláda a smetana na ganache
marmeláda
barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Na spodní patro vymíchat vejce s cukrem a pak přidat ostatní ingredience. Na závěr je možné obarvit (já použila modré gelové barvivo). Na piškotová patra vyšlehat bílky se solí. Poté zašlehat cukr, žloutky a ručně vmíchat mouku a aroma. Opět možno obarvit. Na krém jednoduše vymíchat šlehačku a vedle zbytek ingrediencí s cukrem. Poté smíchat ručně spolu. Každé patro rozříznout dvakrát. První naplnit rybízovou marmeládou a ganache čokoládovou (smetana 30% zahřát a přidat čokoládu - já měla půlku smetany a 2 čokolády). Druhou krémem. Všechna těsta je nutné okrájet, pokud chcete, aby vynikla barva.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!