Újezdecké svatební rohové koláčky - retro

Recepty, Cukroví

Suroviny

60 dkg hladké mouky
30 dkg másla
60 g kvasnic
80 g moučkového cukru
4 žloutky
200 ml mléka
trochu soli
Náplň:
20 dkg mletých ořechů
10 dkg moučkového cukru
5 lžic horkého mléka
25 g jemné strouhanky
1 lžíce rozpuštěného másla
citronová kůra
špetka mleté skořice
Na potření:
1 rozšlehané vejce
Na obalení:
moučkový a vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme náplň. Do misky dáme strouhané ořechy, zalijeme horkým mlékem a zamícháme. Přidáme moučkový cukr, rozpuštěné máslo, strouhanku, skořici a citronovou kůru.

  2. Do mísy u robota dáme moučkový cukr, žloutky, měkké máslo a rozšleháme do pěny. Přidáme rozdrobené kvasnice a střídavě zašleháváme mléko s moukou a naposledy sůl. Těsto necháme chvíli odpočinout.

  3. Rozdělíme ho na dvě části a vyválíme čtverec o síle 3-4 mm, který nakrájíme na 5 cm široké čtverečky. V každém rohu nařízneme, dáme náplň a spojíme jak větrníček pevným stiskem, aby se při pečení nerozdělaly.

  4. Koláčky dáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v prostředku trouby předem vyhřáté na 180°C dozlatova. Hotové koláčky obalíme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!