Zapečené pórkové filé pod krustou
Recepty, RybySuroviny
- 400 g filé
- 1 střední pórek
- 2 stroužky česneku
- plátek másla
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 200 ml zakysané smetany
- snítka kopru
- 4 krajíčky toastového chleba
- parmazan(gran moravia...)
Postup Zapečené pórkové filé pod krustou
Postup přípravy receptu
-
Omytý pórek nakrájíme na proužky, oloupaný česnek nasekáme nahrubo.
Rozmrazené filé osušíme v papírové utěrce a nakrájíme na větší kostky (cca 3x3cm).
Toastový chléb rozmixujeme v robotu na jemnou strouhánku, smícháme s nastrouhaným parmazánem (poměr cca 4:1).
Na másle zlehka osmažíme pórek, přidáme česnek a kousky ryby a společně ještě chvíli restujeme.
Poté vmícháme zakysanou smetanu a nasekaný kopr.
Směs přendáme do zapékací mísy a bohatě zasypeme ochucenou strouhánkou.
Pečeme v troubě na 200°C přibližně 10 min, dokud strouhánka nezezlátne.
Podáváme s vařeným bramborem či zeleninovým salátem.