Beefburger

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

250 g Hovězí mleté maso
2 Housky (můžou byt obyčejné, nebo přímo na burgry)
Hladká mouka
Zelenina:
rajčata
okurky
hlávkové zelí
cibule
Kečup
Tatarka (či jakýkoliv jiný dresing)
Sůl
Pepř
Rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme maso: mleté maso osolíme, opepříme, nakrájíme do něj na drobno kousek cibule (možná příště přiliji trošičku mléka). Vytvarujeme z něj placičky (viz fotka) a obalíme je v mouce.

  2. Na rozpálené pánvi je zatáhneme - cca 1,5 minutky z obou stran (nevím, jestli používám dobrý výraz, ale snad to pochopíte:), dáme na něj rozmarýn a dopékáme v troubě takových 10 minut.

  3. Pak k masu ještě přidáme na minutku housky.

  4. Servírujeme: spodní housku namažeme oblíbeném dresingem, kečupem, tatarkou, hořčicí, marmeládou, čímkoliv, naskládáme zeleninu a maso a přikryjeme svrchní částí housky.:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy