Čokoládové muffiny by Anne Nguyen
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g hladké mouky (nemusí se využít všechna nebo můžete přidat podle potřeby)
- 150 ml mléka nebo smetany (nemusí se využít všechna nebo můžete přidat podle potřeby)
- 110 g másla
- 100 g cukru krystal (pro lepší chuť můžeme použít vanilkový cukr)
- 150-200 g čokolády na vaření
- 1/2 čajové lžičky sody
- 1,5 čajové lžičky prášku do pečiva
- 5 čajových lžiček kakaa
- 2 vajíčka
Postup Čokoládové muffiny by Anne Nguyen
Postup přípravy receptu
-
Do velké mísy si rozšleháme obě vajíčka s cukrem. V druhé menší míse promícháme mouku s práškem do pečiva a sodou.
Ve vodní lázni rozpustíme cca 60 g čokolády na vaření s máslem a kakaem. Do velké mísy k 1.směsi přidáme směs připravenou ve vodní lázni a postupně přidáváme střídavě směs mouky a prášku s mlékem či smetanou (přidáváme podle oka, nemělo by to být úplně tekuté a pokud bude husté, nebude to při pečení vadit).
Do hotové směsi rozlámeme kousky zbylé čokolády na vaření a promícháme. Hotovou směs vléváme do formiček (pokud je směs opravdu hustější, můžete toho přidat do formiček více) a pečeme cca 30 minut v rozehřáté troubě na 180°C (muffiny během pečení kontrolujte).