Čokoládové muffiny by Anne Nguyen

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g hladké mouky (nemusí se využít všechna nebo můžete přidat podle potřeby)
150 ml mléka nebo smetany (nemusí se využít všechna nebo můžete přidat podle potřeby)
110 g másla
100 g cukru krystal (pro lepší chuť můžeme použít vanilkový cukr)
150-200 g čokolády na vaření
1/2 čajové lžičky sody
1,5 čajové lžičky prášku do pečiva
5 čajových lžiček kakaa
2 vajíčka

Postup přípravy receptu

  1. Do velké mísy si rozšleháme obě vajíčka s cukrem. V druhé menší míse promícháme mouku s práškem do pečiva a sodou.

  2. Ve vodní lázni rozpustíme cca 60 g čokolády na vaření s máslem a kakaem. Do velké mísy k 1.směsi přidáme směs připravenou ve vodní lázni a postupně přidáváme střídavě směs mouky a prášku s mlékem či smetanou (přidáváme podle oka, nemělo by to být úplně tekuté a pokud bude husté, nebude to při pečení vadit).

  3. Do hotové směsi rozlámeme kousky zbylé čokolády na vaření a promícháme. Hotovou směs vléváme do formiček (pokud je směs opravdu hustější, můžete toho přidat do formiček více) a pečeme cca 30 minut v rozehřáté troubě na 180°C (muffiny během pečení kontrolujte).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!