Pečínka na medu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové pečeně (nebo plátky)
100 ml olivového oleje
1 lžíce šalvěje
1 lžíce mletého kmínu (lze použít i římský kmín)
1 lžíce grilovacího koření
200 g másla
1 lžíce hladké mouky
300 ml bílého vína
600 ml zeleninového vývaru
8 brambor
4 lžíce medu

Postup přípravy receptu

  1. Rozmícháme med s olivovým olejem a potřeme jím umyté maso. Na talíři smícháme šalvěj, kmín, grilovací koření a maso v něm obalíme.

  2. Dáme na pekáč a podlijeme trochou vody. Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme 50 minut (pokud máme pečeni v celku). Teplotu stáhneme na 160°C a pečeme ještě dále do změknutí.

  3. Mezitím si v kastrolu připravíme omáčku. Rozehřejeme máslo, přidáme víno, mouku rozkvedlanou ve vývaru a povaříme cca 15 minut. Podáváme s uvařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!