Čokořezy pro začátečníky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 3 vejce
- 100 g krupicového cukru
- 80 g hladké mouky
- 20 g kakaa
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- Krém:
- 200 g másla
- 100 g hořké čokolády
- 1 čokoládový pudink
- 1 vanilkový cukr
- 300 ml plnotučného mléka
- 4 lžíce moučkového cukru
Postup Čokořezy pro začátečníky
Postup přípravy receptu
-
Pudinkový prášek rozmícháme ve studeném mléce a uvaříme. Odstavíme, přidáme nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí.
Hrnec s pudinkem dáme do studené vodní lázně a mícháme, dokud pudink nevychladne.
Plech vyložíme pečícím papírem a jemně potřeme olejem.
Mouku promícháme s kakaem a kypřícím práškem.
Celá vejce s cukrem dobře vyšleháme a poté zašleháme moučnou směs.
Těsto vylijeme na plech a urovnáme.
Plech vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme asi 8 - 10 minut (dle trouby).
Upečený plát i s papírem stáhneme z plechu a necháme vychladnout.
Změklé máslo vyšleháme s cukry a po částech zašleháme uvařený pudink.
Upečený plát obrátíme, stáhneme papír a nakrájíme na 3 stejné díly.
Každý díl potřeme vrstvou krému, dáme na sebe a zbývajícím krémem potřeme povrch i boky. Povrch můžeme posypat mletými mandlemi, nebo kokosem.
Před krájením řezy vychladíme.