Lilkovo-paprikový salát

Recepty, Saláty

Suroviny

asi 200 g očištěného lilku
šťavnatá červená paprika (stejné množství jako lilku)
hrst rozinek
6 lžic balsamikového octa
2 lžíce hnědého cukru
1 lžička soli
1/4-1/2 lžičky cayenského pepře (čili)
3 lžíce olivového oleje
cca 100 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou papriku nakrájíme na větší kousky, stejně tak lilek, který rozkrojíme podélně a vybereme případně ošklivý střed.

  2. Ve woku na rozpáleném oleji restujeme asi pět minut papriku, pak přidáme lilek, který měkne dříve. Nelekněte se, že vám hned vypije veškerý olej z pánve, klidně dál za občasného zamíchání restujte dalších pět minut.

  3. Mezitím v misce smíchejte vodu s balsamikovým octem, cukrem solí a pepřem. Do pánve přisypte hrozinky, nalijte zálivku a asi 10 minut duste pod pokličkou.

  4. Vychladlý salát přendejte do uzavíratelné nádoby a dejte proležet na dva dny do lednice. Vydržte ty dva dny, chutě se báječně prolnou a pak si můžete salát vychutnat jako přílohu k masu, k bagetě, ať už vychlazený nebo lehce prohřátý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!