Uzená polévka s krupicí a jarními bylinkami
Recepty, PolévkySuroviny
- 250 g vařeného uzeného masa
- 1,2 l uzeného vývaru
- 2-3 lžíce krupice
- 1 menší svazek medvědího česneku
- velká hrst hladkolisté petržele
- pažitka
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Postup Uzená polévka s krupicí a jarními bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Vývar přivedeme k varu a za stálého míchání přisypeme krupici. Vaříme cca 10 minut, občas prošleháme, aby se neutvořily žmolky. Maso nakrájíme na malé kousky a přidáme do polévky.
Bylinky omyjeme a nakrájíme (nebo nastříháme) najemno. Hotovou polévku dochutíme pepřem, případně solí, ale to většinou není potřeba, uzený vývar je slaný dost a vmícháme připravené bylinky. Už nevaříme.