Uzená polévka s krupicí a jarními bylinkami

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g vařeného uzeného masa
1,2 l uzeného vývaru
2-3 lžíce krupice
1 menší svazek medvědího česneku
velká hrst hladkolisté petržele
pažitka
čerstvě mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vývar přivedeme k varu a za stálého míchání přisypeme krupici. Vaříme cca 10 minut, občas prošleháme, aby se neutvořily žmolky. Maso nakrájíme na malé kousky a přidáme do polévky.

  2. Bylinky omyjeme a nakrájíme (nebo nastříháme) najemno. Hotovou polévku dochutíme pepřem, případně solí, ale to většinou není potřeba, uzený vývar je slaný dost a vmícháme připravené bylinky. Už nevaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!