Těstovinový salát s cizrnou, zeleninou a olivami
Recepty, SalátySuroviny
- 250 g (1/2 balení) oblíbených těstovin
- (já měla celozrnné fusilli)
- 400 g (1 plechovka) cizrny ve slaném nálevu
- 1 menší salátová okurka
- 8-10 cherry rajčátek
- 2 červené papriky - kapie
- 2 jarní cibulky
- 200 g (1 malé balení) zelených oliv, bez pecky, ve slaném nálevu
- Zálivka:
- 2-3 lžíce majonézy (pro odlehčenou verzi bílý jogurt)
- 2-3 lžičky barbecue omáčky
- 2-3 lžičky dobrého kečupu
- 1 hrstka italských bylinek (nejlépe čerstvě nasekených - oregano, petrželka, rozmarýn, tymián, bazalka, estragon) já měla směs sušených
- sůl a pepř dle chuti
Postup Těstovinový salát s cizrnou, zeleninou a olivami
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu v osolené vodě s kapkou olivového oleje.
Mezitím dobře omyjeme a očistíme zeleninu. Okurku a kapii nakrájíme na kostičky, rajčátka na půlky nebo čtvrtky a cibulku na tenké plátky, včetně čerstvé zelené části. Cizrnu slijeme a v sítu propláchneme vodou, necháme okapat. Z oliv slijeme nálev, necháme okapat.
Připravíme zálivku smícháním všech surovin.
Uvařené těstoviny slijeme do cedníku, lehce propláchneme studenou vodou, necháme okapat a zchladnout. Vše následně v míse dobře promícháme s připravenou zálivkou a ihned podáváme.