Jáhlová kaše s kokosem a ovocem
Recepty, OstatníSuroviny
- 120 g jáhel
- 200 ml vody
- 200 ml mléka
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce rozinek
- 2 lžíce kokosu
- skořice
- plátek másla
- drobné ovoce (rybíz, josta, ostružiny...)
Postup Jáhlová kaše s kokosem a ovocem
Postup přípravy receptu
-
Pšeno prepláchneme, zalejeme vodou a pomaly zakryté varíme, kým sa neodparí asi polovica vody.
Potom prilejeme mlieko, pridáme hrozienka, kokos, vanilkový cukor a opäť pomaly zakryté varíme, kým nie je pšeno mäkké Ak treba, opatrne pridáme po troške mlieko (pšeno nemá byť rozvarené).
Do hotovej kaše pridáme maslo, ovocie, opatrne premiešame a zakryté necháme mimo sporáka 5 minút postáť.
Dáme na taniere, posypeme škoricou a hneď podávame.