Netradičně smažený pangasius
Recepty, RybySuroviny
- filé z pangasia
- hladká mouka
- strouhanka
- sůl
- citrónová šťáva
- trocha másla
- oleje
- na koktejlovou omáčku:
- majonéza
- jogurt (Activie, řecký)
- kečup
- petrželka
- česnek
Postup Netradičně smažený pangasius
Postup přípravy receptu
-
Pokud je filé zmrazené, necháme je rozmrazit, poté je osolíme a pokapeme citrónem, aby se maso zpevnilo.
Před smažením plátky ryby osušíme, obalíme v mouce smíchané se strouhankou (žádné vajíčko) a spíše opečeme než usmažíme na troše másla, do kterého přidáme olej, aby se nepřepalovalo. Při podávání můžeme opět pokapat citrónovou šťávou.
Můžeme doplnit koktejlovou omáčkou, kterou připravíme z majonézy, zředěné jogurtem, kečupu, drceného česneku a sekané petrželky.