Netradičně smažený pangasius

Recepty, Ryby

Suroviny

filé z pangasia
hladká mouka
strouhanka
sůl
citrónová šťáva
trocha másla
oleje
na koktejlovou omáčku:
majonéza
jogurt (Activie, řecký)
kečup
petrželka
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Pokud je filé zmrazené, necháme je rozmrazit, poté je osolíme a pokapeme citrónem, aby se maso zpevnilo.

  2. Před smažením plátky ryby osušíme, obalíme v mouce smíchané se strouhankou (žádné vajíčko) a spíše opečeme než usmažíme na troše másla, do kterého přidáme olej, aby se nepřepalovalo. Při podávání můžeme opět pokapat citrónovou šťávou.

  3. Můžeme doplnit koktejlovou omáčkou, kterou připravíme z majonézy, zředěné jogurtem, kečupu, drceného česneku a sekané petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!