Bramborový salát netradičně

Recepty, Saláty

Suroviny

6-8 ve slupce vařených brambor
3–4 sterilované okurky
2 lžíce na kroužky pokrájených sterilovaných oliv
2 hrsti polníčku
2 vejce uvařená na tvrdo
1 cibule střední velikosti
8 ředkviček
mletý pepř
olej
sůl
1-2 lžičky cukru
sklenka ochucené majonézy (120 ml)

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené a oloupané brambory pokrájíme na plátky a mírně osolíme. Okurky, olivy a ředkvičky pokrájíme na lístky. Vše promícháme, vsypeme pokrájený polníček a na tenká kolečka pokrájenou cibuli, osolíme opepříme a znovu lehce a opatrně promícháme.

  2. Zakápneme olejem a přisypeme na kousky pokrájená vejce. Před podáváním ještě promícháme s majonézou.

  3. Nakonec ochutnáme, podle potřeby přisolíme a přidáme 1–2 lžičky cukru. Promícháme a dáme do chladu přes noc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!