Tapiokový pudink s piškoty, ovocem a čokoládou

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

100 g tapiokových perel
cca 450 ml mléka
javorový sirup/med/agave...
piškoty
ovoce
hrozinky
čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Tapiokové perly propláchneme ve studené vodě a namočíme v poměru 1 díl perel ku 3 dílům vody. 100 g perel v odměrce je k rysce cca 130-150 ml. Necháme namočené přes noc, nebo od rána do večera.

  2. Poté přilijeme mléko, osladíme a přivedeme k varu. Když pudink zhoustne, povaříme cca 2 minuty.

  3. Do misek dáme piškoty, hrozinky, kousky ovoce, čokoládu nalámanou na kousky, a na to nalijeme tapiokový pudink. Opakujeme znovu vrstvu piškotů, hrozinek, ovoce, čokolády a na to pudink. Pokračujeme, než spotřebujeme veškerý pudink.

  4. Na závěr ozdobíme čokoládou, šlehačkou..., jak kdo má rád. Necháme zchladit, nejlépe několik hodin.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!