Tapiokový pudink s piškoty, ovocem a čokoládou
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 100 g tapiokových perel
- cca 450 ml mléka
- javorový sirup/med/agave...
- piškoty
- ovoce
- hrozinky
- čokoláda
Postup Tapiokový pudink s piškoty, ovocem a čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Tapiokové perly propláchneme ve studené vodě a namočíme v poměru 1 díl perel ku 3 dílům vody. 100 g perel v odměrce je k rysce cca 130-150 ml. Necháme namočené přes noc, nebo od rána do večera.
Poté přilijeme mléko, osladíme a přivedeme k varu. Když pudink zhoustne, povaříme cca 2 minuty.
Do misek dáme piškoty, hrozinky, kousky ovoce, čokoládu nalámanou na kousky, a na to nalijeme tapiokový pudink. Opakujeme znovu vrstvu piškotů, hrozinek, ovoce, čokolády a na to pudink. Pokračujeme, než spotřebujeme veškerý pudink.
Na závěr ozdobíme čokoládou, šlehačkou..., jak kdo má rád. Necháme zchladit, nejlépe několik hodin.