Kuřecí na bylinkách se zeleninovou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 6 kuřecích horních stehen
- koření Kuře 7 bylin (nebo provensálské bylinky)
- sůl
- pepř
- olej
- cca:
- 300 g mrkve
- 150 g celeru
- 150 g petržele
- smetana na vaření dle potřeby
- sůl
- pepř
Postup Kuřecí na bylinkách se zeleninovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso z obou stran okořeníme. Na oleji zprudka opečeme, podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme doměka.
Omáčka: mrkev, celer, petržel oloupeme, nakrájíme na kousky. Dáme do hrnce s trochou vody, osolíme, a vaříme doměka.
Uvařenou zeleninu rozmixujem ponornym mixerem. Rozředíme smetanou a dle chuti dosolíme, dopepříme.
Hotové maso polijeme omáčkou a podáváme např. s rýží.