Kuřecí na bylinkách se zeleninovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 kuřecích horních stehen
koření Kuře 7 bylin (nebo provensálské bylinky)
sůl
pepř
olej
cca:
300 g mrkve
150 g celeru
150 g petržele
smetana na vaření dle potřeby
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso z obou stran okořeníme. Na oleji zprudka opečeme, podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme doměka.

  2. Omáčka: mrkev, celer, petržel oloupeme, nakrájíme na kousky. Dáme do hrnce s trochou vody, osolíme, a vaříme doměka.

  3. Uvařenou zeleninu rozmixujem ponornym mixerem. Rozředíme smetanou a dle chuti dosolíme, dopepříme.

  4. Hotové maso polijeme omáčkou a podáváme např. s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!