Vrtule pro Andulku
Recepty, TěstovinySuroviny
- 2 menší kuřecí prsa (na malé slabé plátky)
- 200 g těstovin (za sucha)
- 1/2 plechovky sterilovaných drcených rajčat (klidně celou, měla jsem zbytek)
- 4 lžíce sterilované kukuřice
- 4 lžíce sterilovaného hrášku
- 1 řapík celeru (na plátky, lístky posekat)
- 1/2 cuketky (na plátky a na čtvrtky)
- 1/2 cibule (na kostičky)
- 3 stroužky česneku (na tenké plátky)
- 8 natrhaných lístků čerstvé bazalky + trochu sušené (nebo podle toho, jakou máme)
- sůl (raději mořskou)
- čerstvě mletý pepř
- případně sýr na posypání
- 2 PL oleje
Postup Vrtule pro Andulku
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěnit cibuli, přidat kuřecí maso, chvíli smažit, osolit, opepřit.
Potom postupně podle času nutného na úpravu (ale jde to velice rychle) celer, cuketu, česnek, bazalku, lístky celeru. Restujeme a mícháme na středním plameni.
Nakonec kukuřici, hrášek a rajčata, chvíli povařit. Zároveň uvařit těstoviny (já vrtule), všechno smíchat. Pokud se směs příliš vydusí, podlít trochou vody, v níž se vaří těstoviny.
Ochutnat, příp. dosolit. Navrch možno sýr podle obliby.