Houbové vrtule se zelím
Recepty, HoubySuroviny
- 400 g hub
- 500 h hlávkového zelí
- 250-300 g vrtulí
- 100 g anglické slaniny
- 2 střední cibule
- cca hrnek vývaru
- sádlo podle tučnosti slaniny
- kmín
- sůl
- pepř
- houbové nebo jiné oblíbené koření
Postup Houbové vrtule se zelím
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny dáme vařit do osolené vařící vody. Zelí nakrájíme na proužky, cibuli nadrobno a slaninu s houbami na kousky. Slaninu opečeme na sádle a přidáme cibuli. Po zpěnění vsypeme kmín, houby a pár minut restujeme..
K houbám vložíme zelí, sůl, zamícháme a podlijeme vývarem, tak do poloviny směsi. Dusíme s občasným mícháním cca 15 minut, aby zelí zůstalo malinko křupavé. Vývar doléváme podle potřeby.
Uvařené těstoviny vybereme děrovanou naběračkou a přidáme k zelí. Směs dochutíme čerstvě mletým pepřem, oblíbeným kořením, možno i sušeným česnekem. Dodá pikantnější chuť. Promícháme a můžeme podávat.