Žampionovo - cuketová masová směs
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřové maso (např. kýta...)
- cuketa
- čerstvé žampiony (případně konzervované)
- cibule
- česnek
- sojová omáčka
- trochu plnotučné hořčice
- olej
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- solamyl na zahuštění
Postup Žampionovo - cuketová masová směs
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky. Cuketu na kostky, žampiony na plátky.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek.
Přidáme maso a zprudka opečeme. Posypeme kořením - sůl, pepř, kmín a hořčici. Podlijeme vodou a dusíme.
Když je maso skoro měkké, přidáme žampiony a cuketu, krátce podusíme. Vzniklý sos zahustíme solamylem či necháme jen tak. Podáváme s rýží, těstovinami či bramborem.