Hovězí líčka na zázvoru s rajčaty a paprikou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hovězích líček
3 velké cibule
3 stroužky česneku
3 rajčata
2 paprikové lusky
2 vrchovaté lžíce rajského protlaku
2 lžičky zázvoru
1 lžička mleté papriky
1 lžička pepře
Jíška:
máslo
hladká mouka
kousek másla na zjemnění (nemusí být)
hovězí vývar
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si na pánvičce v oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli do hněda a přesypeme si jí do PH. Na té samé pánvi s přidáním oleje a másla si prudce osmažíme větší kousky líček, které jsme před tím osolili a opepřili.

  2. Přendáme do PH, zalijeme výpekem a hovězím vývarem (trochu si ho necháme na ředění jíšky), přidáme ještě rozmačkaný česnek, rajčatový protlak, papriku nakrájenou na proužky, rajčata na kousky, zázvor, pepř, sladkou mletou papriku a dosolíme.

  3. Necháme vařit 4 hodiny, mezi tím si z mouky a másla uděláme jíšku, kterou si rozmícháme v trošce vývaru, co jsme si nechali a omáčku zahustíme i převaříme už na kamnech.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!