Hovězí líčka na zázvoru s rajčaty a paprikou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g hovězích líček
- 3 velké cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 rajčata
- 2 paprikové lusky
- 2 vrchovaté lžíce rajského protlaku
- 2 lžičky zázvoru
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička pepře
- Jíška:
- máslo
- hladká mouka
- kousek másla na zjemnění (nemusí být)
- hovězí vývar
- olej
- sůl
Postup Hovězí líčka na zázvoru s rajčaty a paprikou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si na pánvičce v oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli do hněda a přesypeme si jí do PH. Na té samé pánvi s přidáním oleje a másla si prudce osmažíme větší kousky líček, které jsme před tím osolili a opepřili.
Přendáme do PH, zalijeme výpekem a hovězím vývarem (trochu si ho necháme na ředění jíšky), přidáme ještě rozmačkaný česnek, rajčatový protlak, papriku nakrájenou na proužky, rajčata na kousky, zázvor, pepř, sladkou mletou papriku a dosolíme.
Necháme vařit 4 hodiny, mezi tím si z mouky a másla uděláme jíšku, kterou si rozmícháme v trošce vývaru, co jsme si nechali a omáčku zahustíme i převaříme už na kamnech.