Houbový bulgur se seitanem

Recepty, Houby

Suroviny

150 g hrubého bulguru
120 g mrkve
1 cibule
2 hrsti sušených hub
2 lžíce olivového oleje (15ml)
120 g masa seitan
1 stroužek česneku
1/4 lžičky drceného kmínu
hladkolistá petržel
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Houby zalijte horkou vodou a vaříte do změknutí asi 20 minut. Cibuli nakrájejte nadrobno. Oloupanou mrkev nakrájejte na malé kostičky. Bulgur propláchněte teplou vodou. Seitan nakrájejte na malé kousky a petrželku nasekejte na jemno.

  2. V hrnci rozehřejte olej, na němž restujete cibuli dozlatova. Poté přidejte nakrájenou mrkev, kmín a podrcený česnek. Asi minutu míchejte vařečkou, poté přidejte bulgur a uvařené houby spolu s nálevem. Zalijte horkou vodou tak, aby byl bulgur ponořený a voda sahala lehce nad. Osolte a za občasného míchání přiveďte k varu. Vařte asi 5 – 7 minut. Přidejte seitan, asi lžíci nasekané petrželky, promíchejte a odstavte z ohně.

  3. Hrnec přiklopte a nechte 10 minut dojít. Na talíři ještě lehce posypejte petrželkou. Bulgur můžete připravit i ve formě přílohy, pokud vynecháte seitan.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!