Rychlý dortík à la tiramisu
Recepty, MoučníkySuroviny
- menší balení kulatých dětských piškotů
- panák rumu
- 2 lžičky rozpustné kávy
- 1 smetana ke šlehání
- 1 zakysaná smetana
- 600 g tvarohu
- 5-6 lžič moučkového cukru (dle chuti)
- 1/2 želatinového ztužovače za studena dr. Oetker
- 2 lžíce holandského kakaa
Postup Rychlý dortík à la tiramisu
Postup přípravy receptu
-
Do menšího hrnečku uvaříme rozpustnou kávu, kterou smícháme s rumem. Do dortové formy o průměru cca 24 cm rozložíme na dno piškoty, potřeme je mašlovačkou kávou s rumem (nešetříme, aby se piškoty aspoň z poloviny hned nasákly).
Vyšleháme šlehačku dotuha, pak přidáme zakysanou smetanu, tvarohy a moučkový cukr a vyšleháme do hladkého krému. Na závěr přidáme práškový ztužovač a znovu zašleháme. Třetinu krému naneseme na piškoty, znovu dáme vrstvu piškotů pokapaných rumem s kávou, dáme druhou třetinu krému, poslední vrstvu piškotů s rumem a kávou a zbytek krému. Nakonec dortík posypeme holandským kakaem a dáme vychladit aspoň na 2 hodiny do lednice. Podáváme vždy chlazené.