Rychlý dortík à la tiramisu

Recepty, Moučníky

Suroviny

menší balení kulatých dětských piškotů
panák rumu
2 lžičky rozpustné kávy
1 smetana ke šlehání
1 zakysaná smetana
600 g tvarohu
5-6 lžič moučkového cukru (dle chuti)
1/2 želatinového ztužovače za studena dr. Oetker
2 lžíce holandského kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Do menšího hrnečku uvaříme rozpustnou kávu, kterou smícháme s rumem. Do dortové formy o průměru cca 24 cm rozložíme na dno piškoty, potřeme je mašlovačkou kávou s rumem (nešetříme, aby se piškoty aspoň z poloviny hned nasákly).

  2. Vyšleháme šlehačku dotuha, pak přidáme zakysanou smetanu, tvarohy a moučkový cukr a vyšleháme do hladkého krému. Na závěr přidáme práškový ztužovač a znovu zašleháme. Třetinu krému naneseme na piškoty, znovu dáme vrstvu piškotů pokapaných rumem s kávou, dáme druhou třetinu krému, poslední vrstvu piškotů s rumem a kávou a zbytek krému. Nakonec dortík posypeme holandským kakaem a dáme vychladit aspoň na 2 hodiny do lednice. Podáváme vždy chlazené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!