N.O.K. náramně oblíbený kousek

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor vařených ve slupce (můžete i den předem)
250 g - 300 g polohrubé mouky (pořádně prosít)
2 vejce
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nastrouháme, osolíme a smícháme se dvěma vejci.

  2. Mouku přidáváme pozvolna, ne všechnu najednou, a zpracováváme těsto. Nejlépe to jde vlastníma rukama. Zbytečně těsto nedělejte až příliš moučné, noky by měly být nadýchané.

  3. Z dobře vypracovaného těsta tvarujeme nejdříve válečky - viz foto. Z válečků potom oddělujeme stejně velké kousky a tvoříme nočky. Tímto máme noky a můžeme je vařit ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou nahoru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!