Houbové kuře (nejen) s těstovinami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře nebo 4 stehna
- 300-350 g čerstvých hub, pokrájených a spařené (lze použít i předem namočené sušené)
- 4-5 stroužků česneku
- snítka tymiánu, rozmarýnu, případně majoránka
- 1 větší cibule
- sůl
- drcený kmín nebo jiné, námi oblíbené koření
- 1 lžíce másla
- těstoviny nebo rýže, noky pro 4 osoby
Postup Houbové kuře (nejen) s těstovinami
Postup přípravy receptu
-
Kuře očistíme, nasolíme (i uvnitř), okořeníme a posadíme do pekáčku, zapékací mísy nebo remosky na drobně pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, bylinky a okapané, spařené houby.
Kuře poklademe kousky másla, zaklopíme a pečeme cca 45 minut na 200 stupňů. Je-li třeba, podlijeme, ale s podléváním to příliš nepřeháníme, abychom měli výpeku tak akorát na omaštění přílohy, kterou si uvaříme těsně před dopečením kuřete.
Kuře odklopíme a dopékáme doměkka a dozlatova, za občasného přelití šťávou, pak ho z pekáčku vyndáme na talíř a naporcujeme. Do houbového výpeku nasypeme scezenou vařenou přílohu - těstoviny, rýži, noky, dobře promícháme a můžeme podávat.