Ratatouille s bylinkami
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 větší lilek
- 2 střední cukety
- 2 rajčata
- 2 červené papriky
- 1 konzerva loupaných rajčat
- 4 stroužky česneku
- 2 cibule (nejlépe nové)
- olivový olej
- rozmarýn 2 lžičky sušeného
- mletý pepř
- sůl
- tymián 1 lžička sušeného
Postup Ratatouille s bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Lilek, cibule, rajčata nakrájíme na kostičky, papriky na proužky, tři stroužky česneku na jemné plátky, cukety na půlcentimetrové kousky (rozkrojit cuketu podél, vzniknou jakoby měsíčky).
V hrnci rozpálíme olivový olej, na něm nejprve opečeme lilek, pak papriky, rajčata, cibuli, nakonec česnek a cuketu. Zeleninu zalijeme rajčaty z plechovky, včetně šťávy, osolíme, opepříme.
Směs necháme 1/2 hod dusit (na konci má být šťáva z rajčat odpařená).
Přidáme 2 lžíce studeného olivového oleje, zbylý rozdrcený česnek, tymián a rozmarýn. Podáváme okamžitě s křupavou bagetou.