Polévka z červené řepy I.
Recepty, PolévkySuroviny
- 750 g červené řepy
- 1 brambora
- 1 cibule
- citronová kůra z 1/2 citronu
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 1 lžíce oleje
- sůl
- Créme Fraiche
Postup Polévka z červené řepy I.
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu uvaříme doměkka.
Poté ji oloupeme a pokrájíme na menší kousky.
Cibuli drobně nakrájíme a dáme do hrnce, ve kterém jsme rozehřáli lžíci oleje. Po chvíli přidáme pokrájenou červenou řepu, na kostky nakrájenou bramboru a necháme asi 5 minut vařit.
Pak přidáme nastrouhanou citronovou kůru, zalijeme vývarem a necháme vařit 15-20 minut.
Jakmile jsou brambory uvařené, vše rozmixujeme na hladké pyré.
Ochutíme citronovou šťávou a solí. Podáváme s Créme Fraiche a sekanou pažitkou.