Polévka z červené řepy I.

Recepty, Polévky

Suroviny

750 g červené řepy
1 brambora
1 cibule
citronová kůra z 1/2 citronu
2 lžíce citronové šťávy
1,5 l zeleninového vývaru
1 lžíce oleje
sůl
Créme Fraiche

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu uvaříme doměkka.

  2. Poté ji oloupeme a pokrájíme na menší kousky.

  3. Cibuli drobně nakrájíme a dáme do hrnce, ve kterém jsme rozehřáli lžíci oleje. Po chvíli přidáme pokrájenou červenou řepu, na kostky nakrájenou bramboru a necháme asi 5 minut vařit.

  4. Pak přidáme nastrouhanou citronovou kůru, zalijeme vývarem a necháme vařit 15-20 minut.

  5. Jakmile jsou brambory uvařené, vše rozmixujeme na hladké pyré.

  6. Ochutíme citronovou šťávou a solí. Podáváme s Créme Fraiche a sekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!