Nutellový cheesecake

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus
30 ks čokoládových sušenek bez náplně
80 g rozpuštěného másla
Náplň:
1 kg plnotučného tvarohu/Lučiny/Philadelphie
175 g smetany ke šlehání
100 g Nutely
200 g krupicového cukru
1 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžičky vanilkového extraktu
4 vajíčka, pokojové teploty
Nutellová ganache
100g Nutelly
80 g smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejte troubu na 180 °C. Sušenky rozmixujeme v mixéru a přidáme rozpuštěné máslo. Mixujeme na hladké směsi. Rozprostřete sušenky na dno 26 cm kulaté formy a dáme na 13 až 15 minut péct. Vytáhneme z trouby a necháme zchladnout. Troubu nevypínáme. Stáhneme teplotu trouby na 150 °C.

  2. V jiné misce pomocí robotu smíchejte tvaroh a 3/4 smetany, přidejte smíchaný cukr s kukuřičným škrobem. Přidejte vanilkový extrakt a pak vajíčka. Přidávejte po jednom, dokud předchozí je dostatečně promíchané se zbytkem směsi. Asi třetinu z hotové směsi dejte do jiné mísy, do ní přidejte Nutelu

  3. Nalijte tvarohovou směs na připravený korpus, nejdřív světlou, potom s Nutelou. Pečte při 150 °C 45 až 55 minut. Po uplynulém čase vypněte troubu a nechte cheesecake ještě hodinku uvnitř.

  4. Nechte úplně vychladnout v pokojové teplotě. Mezitím si připravte polevu z Nutely – v rendlíku přiveďte smetanu k varu a nalijte ji na Nutelu. Zamíchejte a potřete směsí vychladlý cheesecake. Zakryjte a dejte koláč přes noc do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!