Nutellový cheesecake
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus
- 30 ks čokoládových sušenek bez náplně
- 80 g rozpuštěného másla
- Náplň:
- 1 kg plnotučného tvarohu/Lučiny/Philadelphie
- 175 g smetany ke šlehání
- 100 g Nutely
- 200 g krupicového cukru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 4 vajíčka, pokojové teploty
- Nutellová ganache
- 100g Nutelly
- 80 g smetany ke šlehání
Postup Nutellový cheesecake
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejte troubu na 180 °C. Sušenky rozmixujeme v mixéru a přidáme rozpuštěné máslo. Mixujeme na hladké směsi. Rozprostřete sušenky na dno 26 cm kulaté formy a dáme na 13 až 15 minut péct. Vytáhneme z trouby a necháme zchladnout. Troubu nevypínáme. Stáhneme teplotu trouby na 150 °C.
V jiné misce pomocí robotu smíchejte tvaroh a 3/4 smetany, přidejte smíchaný cukr s kukuřičným škrobem. Přidejte vanilkový extrakt a pak vajíčka. Přidávejte po jednom, dokud předchozí je dostatečně promíchané se zbytkem směsi. Asi třetinu z hotové směsi dejte do jiné mísy, do ní přidejte Nutelu
Nalijte tvarohovou směs na připravený korpus, nejdřív světlou, potom s Nutelou. Pečte při 150 °C 45 až 55 minut. Po uplynulém čase vypněte troubu a nechte cheesecake ještě hodinku uvnitř.
Nechte úplně vychladnout v pokojové teplotě. Mezitím si připravte polevu z Nutely – v rendlíku přiveďte smetanu k varu a nalijte ji na Nutelu. Zamíchejte a potřete směsí vychladlý cheesecake. Zakryjte a dejte koláč přes noc do lednice.