Krůtí stehna na rozmarýnu a žampionech s brokolicí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 krůtí stehna
čerstvý rozmarýn
100 g krůtí šunky
50 g slaniny
100 g žampionů
sůl
pepř
kmín
3 svazky jarních cibulek
100 ml bíleho vína
olivovy olej
1 bujón

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí stehna omyjeme, osolíme, opepříme a posypeme hladkou moukou, vložíme si je na plech a orestujeme na oleji. Pak stehna vyndáme a na stejném oleji osmahneme krůtí šunku, slaninu a žampióny, cibulky.

  2. Přidáme bylinky, kmín, bílé víno, vodu a maso pak vložíme zpět a dáme péci do trouby do měkka za stálého podlévaní. Můžeme ochutit i bujónem.

  3. Když je maso již měkké, dáme si nad páru na 6 minut omytou a očištěnou brokolici. Krůtí stehna podáváme s bramborem a s brokolicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!