Hovězí osso buco na pivu

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

hovězí kližka s kostí cca 800-900 g
2 cibule
2 mrkve
3-4 masitá rajčata
3-4 stroužky česneku
150-200 ml světlého piva
400-500 ml hovězího vývaru
100 g másla + olej
plná lžíce hořčice
hladká mouka
snítka rozmarýnu
mletý pepř
kajenský pepř
sůl
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a nakrojíme blánu na obvodu, asi na třech místech. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce.. V pekáčku, vhodném do trouby, ho na oleji opečeme zprudka z obou stran.

  2. Maso vyndáme, do pekáče přidáme máslo a necháme rozpustit. Vsypeme cibuli nakrájenou nadrobno a restujeme dozlatova. Přidáme hořčici, nasekaný česnek a nakrájená rajčata s mrkví.

  3. Vše restujeme, zastříkneme pivem a necháme chvíli odvařit. Vrátíme maso, vhodíme rozmarýn a podlijeme částí vývaru. Pekáček přikryjeme a pečeme pomalu na 160 stupních cca 2 hodiny do měkka.

  4. Občas maso podlijeme podle potřeby vývarem a poléváme výpekem, musí být úplně měkké. Kdo chce, může omáčku rozmixovat. Hotovou omáčku dochutíme petrželkou. Podáváme s bramborovou kaší nebo rýží, polité omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!