Uzená houbovka s křenem
Recepty, HoubySuroviny
- 200 g vařeného uzeného masa
- 200 g čerstvých lesních hub
- 2 brambory
- 1 cibule
- 100 ml mléka
- 100 ml sladké smetany na vaření
- (světlá máslová jíška cca 2 PL):
- máslo
- hl. mouka
- čerstvá majoránka nebo sušená majoránka
- 1-2 PL strouhaného křenu (nebo krenexu)
- kousek másla
- sůl
Postup Uzená houbovka s křenem
Postup přípravy receptu
-
Brambory si nakrájíme na kousky a dáme vařit do půl litru osolené vody.
Přibližně v polovině vařením je odstavíme.
Na másle si zesklovatíme cibuli, přidáme houby, podlijeme 1 naběračkou uzeného vývaru a necháme asi 10 minut dusit.
Poté přilijeme brambory i s vodou, ve které se vařily, přidáme mléko, smetanu, majoránku, jíšku a vaříme ještě 10 minut do změknutí brambor.
Nakonec do omáčky vložíme prohřát pokrájené uzené maso a křen.