Dušené kuře po italsku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g kuřecích horních stehen
- 1 konzerva krájených rajčat
- (pokud zvolíte ty s bazalkou, je to OK);hmotnost 400 g, obsah 240 g
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 5 lístků čerstvé bazalky
- 1 lžička cukru
- sůl
- pepř
- 1 hrst zelených fazolek – mražených
- 100 ml kuřecího vývaru
Postup Dušené kuře po italsku
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejeme lžíci oleje v litinové pánvi a opečeme kuřecí stehna. Nejprve stranu s kůží. Maso i s výpekem dáme stranou. Přidáme olej, na kterém zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme prolisovaný česnek a dáme mu minutu, aby se osmažil.
Přidáme krájená rajčata a cukr. Promícháme a chvilku povaříme. Vrátíme do pánve maso i se šťávou. Přidáme nasekanou bazalku a zelené mražené fazolky. Přilijeme kuřecí vývar. Zakryjeme a na mírném ohni dusíme asi 25 - 30 minut.
Podáváme s rýží.