Dušené kuře po italsku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g kuřecích horních stehen
1 konzerva krájených rajčat
(pokud zvolíte ty s bazalkou, je to OK);hmotnost 400 g, obsah 240 g
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
5 lístků čerstvé bazalky
1 lžička cukru
sůl
pepř
1 hrst zelených fazolek – mražených
100 ml kuřecího vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme lžíci oleje v litinové pánvi a opečeme kuřecí stehna. Nejprve stranu s kůží. Maso i s výpekem dáme stranou. Přidáme olej, na kterém zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme prolisovaný česnek a dáme mu minutu, aby se osmažil.

  2. Přidáme krájená rajčata a cukr. Promícháme a chvilku povaříme. Vrátíme do pánve maso i se šťávou. Přidáme nasekanou bazalku a zelené mražené fazolky. Přilijeme kuřecí vývar. Zakryjeme a na mírném ohni dusíme asi 25 - 30 minut.

  3. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!