Hermelínové smažené kuličky
Recepty, SýrySuroviny
- 1 Hermelín 120 g
- 2-3 lžíce strouhaného parmazánu (nebo jiný tvrdý sýr)
- 1 vejce
- rovná lžička uzené papriky
- špetka bílého pepře
- petrželka - měla jsem sušenou
- lžíce strouhanky
- sůl-opatrně
- strouhanka na obalení
- olej na smažení
Postup Hermelínové smažené kuličky
Postup přípravy receptu
-
Hermelín dáme na 15 minut do mrazáku. Poté nastrouháme na hrubo a přidáme parmazán. Spojíme s vejcem, strouhankou a kořením.
Necháme cca 10 minut odpočinout. Rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a kuličky smažíme ze všech stran. Hotové odkládáme na papírový ubrousek.
Podáváme teplé, ale jsou dobré i studené. Výborné jsou s bramborovou kaší a pikantním dipem. Je to rychlé a nevytékají.