Hermelínové smažené kuličky

Recepty, Sýry

Suroviny

1 Hermelín 120 g
2-3 lžíce strouhaného parmazánu (nebo jiný tvrdý sýr)
1 vejce
rovná lžička uzené papriky
špetka bílého pepře
petrželka - měla jsem sušenou
lžíce strouhanky
sůl-opatrně
strouhanka na obalení
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Hermelín dáme na 15 minut do mrazáku. Poté nastrouháme na hrubo a přidáme parmazán. Spojíme s vejcem, strouhankou a kořením.

  2. Necháme cca 10 minut odpočinout. Rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a kuličky smažíme ze všech stran. Hotové odkládáme na papírový ubrousek.

  3. Podáváme teplé, ale jsou dobré i studené. Výborné jsou s bramborovou kaší a pikantním dipem. Je to rychlé a nevytékají.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!