Velikonoční nádivka s pórkem a špenátem

Recepty, Přílohy

Suroviny

250 g uzeného bůčku
1 veka (nebo 6 rohlíků)
4 vejce
3 dl mléka
100 g pórku
100 g listového špenátu (může být i mražený)
100 g pažitky
1 lžička muškátového květu
2 lžičky mletého barevného pepře
1 lžička česneku (nebo česnekové pasty)
sůl
tuk na vymázání formy

Postup přípravy receptu

  1. Veku nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem, žloutky, přidáme bůček nakrájený na malé kostičky, vše zelené nakrájené na drobno, koření a na konec sníh z bílků.

  2. Promícháme a vložíme do vymazané, strouhankou vysypané formy (dortová, srnčí hřbet, prostě co máte po ruce).

  3. Pečeme minimálně 30 - 40 min na 180 °C. Záleží na troubě jak peče.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!