Špagety s masovou omáčkou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 60 ml extra panenského olivového oleje
- 1 cibule nasekaná najemno
- 1 celerová nať nasekaná najemno
- 1 mrkev nasekaná najemno
- 2 stroužky česneku nasekané najemno
- 1 snítka čerstvého rozmarýnu
- 3 lžíce čerstvé petrželky nasekané najemno
- 750 g mletého hovězího masa
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- 125 ml suchého červeného vína
- 4 velká zralá rajčta, oloupaná a nasekaná nahrubo
- 250-500 ml hovězího vývaru
- 500 g špaget
Postup Špagety s masovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Olej rozehřejeme na středním plameni ve větší pánvi. Přidáme cibuli, celer, mrkev, česnek, rozmarýn a 2 lžíce petrželky a restujeme 5 minut.
Do pánve vložíme hovězí maso. Osolíme a opepříme. Restujeme 5 minut dohněda.
Přilijeme víno a vaříme, dokud se tekutina téměř nevyvaří.
Vmícháme rajčata a na mírném plameni vaříme alespoň 2 hodiny. Průběžně podléváme vývarem, aby omáčka příliš nezhoustla. Poté odstraníme rozmarýn.
Těstoviny vaříme v osolené vroucí vodě ve větším hrnci, dokud nejsou al dente. Poté je necháme okapat a vložíme do omáčky.
Ozdobíme zbývající petrželkou a podáváme teplé.