Domácí lečo do mrazáku
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 3/4 kg cibule
- 3/4 kg bílých paprik
- 1,100 kg rajčat (oloupaných)
- 3/4 lžičky soli
- 1 lžíce octa
- 5 lžic oleje
Postup Domácí lečo do mrazáku
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na silnější polokroužky nebo čtvrtiny a necháme na oleji zesklovatět, přidáme na kostičky nakrájenou papriku, přikryjeme poklicí a dusíme na středním stupni (já na 3°) 15 minut, pak přidáme na kousky nakrájená oloupaná rajčata, přidáme ocet a sůl, promícháme a opět dusíme pod poklicí 12 minut.
Sundáme z plotýnky, necháme chvilku vystydnout a pak nandáme do kelímků od čehokoliv a po úplném vychladnutí dáme do mrazáku.
Lečo dávám pod maso, na pizzu, prostě kdo co má rád. Je úžasně voňavé.