Krůtí křídla v pikantní houbové omáčce

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

2 ks krůtích křídel (lze použít i stehna)
1 velká cibule
2 polévkové lžíce oleje
50 g gazdovské slaniny
1 hrnek sušených hub
100 g pikantní klobásy (čabajská, papriková, chorizo...)
cca 1 l vody nebo vývaru
2 polévkové lžíce hladké mouky
1 menší pórek
sůl
pepř
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby na chvíli namočíme do půl litru vody.

  2. Maso opláchneme, osušíme a vložíme do nádoby PH.

  3. Na oleji dozlatova osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme k masu, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a rukama promícháme s masem.

  4. Poté přidáme na půlkolečka nakrájenou klobásu, namočené houby i s nálevem,v trošce vody rozmíchanou mouku a doplníme vodou nebo vývarem na požadované množství omáčky.

  5. Necháme na stupeň I. dusit asi 3-4 hodiny, dokud není maso měkké.

  6. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na pánvi ji rozškvaříme. Když pustí tuk, přihodíme na proužky nakrájený pórek, zamícháme a stáhneme z ohně.

  7. Tuto směs přidáme na posledních 5 minut k masu, jen aby pórek trochu změkl, ale nerozvařil se.

  8. Pokrm také můžeme (ale nemusíme)dát ke konci na chvíli do rozpálené trouby, aby zezlátla kůžička. Podáváme s libovolnou přílohou, my jsme měli rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!