Krůtí křídla v pikantní houbové omáčce
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 2 ks krůtích křídel (lze použít i stehna)
- 1 velká cibule
- 2 polévkové lžíce oleje
- 50 g gazdovské slaniny
- 1 hrnek sušených hub
- 100 g pikantní klobásy (čabajská, papriková, chorizo...)
- cca 1 l vody nebo vývaru
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 1 menší pórek
- sůl
- pepř
- drcený kmín
Postup Krůtí křídla v pikantní houbové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Sušené houby na chvíli namočíme do půl litru vody.
Maso opláchneme, osušíme a vložíme do nádoby PH.
Na oleji dozlatova osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme k masu, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a rukama promícháme s masem.
Poté přidáme na půlkolečka nakrájenou klobásu, namočené houby i s nálevem,v trošce vody rozmíchanou mouku a doplníme vodou nebo vývarem na požadované množství omáčky.
Necháme na stupeň I. dusit asi 3-4 hodiny, dokud není maso měkké.
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na pánvi ji rozškvaříme. Když pustí tuk, přihodíme na proužky nakrájený pórek, zamícháme a stáhneme z ohně.
Tuto směs přidáme na posledních 5 minut k masu, jen aby pórek trochu změkl, ale nerozvařil se.
Pokrm také můžeme (ale nemusíme)dát ke konci na chvíli do rozpálené trouby, aby zezlátla kůžička. Podáváme s libovolnou přílohou, my jsme měli rýži.