Grissini s parmazánem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

500 g hladké mouky
250 ml vlažné vody
50 g extra panenského olivového oleje
20 g čerstvého droždí
1 KL cukru
1 KL soli
krupice na podsypání
olej na potření
Parmazán na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby DP rozdrobíme droždí, posypeme lžičkou cukru a zalijeme 150 ml vlažné vody. Necháme vzejít kvásek (do doby, než se na hladině tvoří ostrůvky pěny).

  2. Přilijeme olej, vsypeme mouku se solí a už za chodu háků přiléváme postupně zbývajících 100 ml vlažné vody. Necháme vypracovat na program Těsto, ale nenecháme kynout!!

  3. Vyklopíme na desku dobře posypanou krupicí, použila jsem dětskou, roztáhneme na obdélník cca 30 x 50 cm, potřeme olejem, posypeme krupicí a necháme asi hodinu kynout. Těsto + - zdvojnásobí svoji výšku.

  4. Nakrájíme na pásky, dobře to šlo kráječem na pizzu, přeložíme na plech s pečícím papírem, posypeme nastrouhaným parmazánem a uvrhneme do nitra trouby, vyhřáté na 200°C, pokud možno, na vyšší rošt. Pečeme do krásné zlatavé barvy. Podáváme s parmskou šunkou, kdo ji zapomene koupit:), křoupe jen tak:).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!