Grissini s parmazánem
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 500 g hladké mouky
- 250 ml vlažné vody
- 50 g extra panenského olivového oleje
- 20 g čerstvého droždí
- 1 KL cukru
- 1 KL soli
- krupice na podsypání
- olej na potření
- Parmazán na posyp
Postup Grissini s parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Do nádoby DP rozdrobíme droždí, posypeme lžičkou cukru a zalijeme 150 ml vlažné vody. Necháme vzejít kvásek (do doby, než se na hladině tvoří ostrůvky pěny).
Přilijeme olej, vsypeme mouku se solí a už za chodu háků přiléváme postupně zbývajících 100 ml vlažné vody. Necháme vypracovat na program Těsto, ale nenecháme kynout!!
Vyklopíme na desku dobře posypanou krupicí, použila jsem dětskou, roztáhneme na obdélník cca 30 x 50 cm, potřeme olejem, posypeme krupicí a necháme asi hodinu kynout. Těsto + - zdvojnásobí svoji výšku.
Nakrájíme na pásky, dobře to šlo kráječem na pizzu, přeložíme na plech s pečícím papírem, posypeme nastrouhaným parmazánem a uvrhneme do nitra trouby, vyhřáté na 200°C, pokud možno, na vyšší rošt. Pečeme do krásné zlatavé barvy. Podáváme s parmskou šunkou, kdo ji zapomene koupit:), křoupe jen tak:).