Kroupové rizoto
Recepty, LuštěninySuroviny
- 1,5 hrnku krup
- 8 hnědých žampionů
- 1 hrnek hrášku
- 2 dcl bílého vína
- asi 300 g uzeného masa
- 4 šalotky
- 3 stroužky česneku
- hrnek pokrájené směsi kořenové zeleniny (mrkev, celer a petržel)
- bobkový list
- nové koření
- 2 lžičky domácí podravky
- 4 lžíce smetany
- lžička feferonkové pasty
- 100 g sušené šunky nebo slaniny
Postup Kroupové rizoto
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu si dáme vařit kroupy s bobkovým listem, novým kořením, podravkou a masem. Vaříme do měkka.
Na pánvi si rozehřejeme olej, přidáme šalotku, necháme zesklovatět. Přidáme zeleninu a restujeme asi tak 10 minutek.
Pak přidáme žampiony, slaninu, feferonkovou pastu a restujeme. Podlijeme vínem a provaříme, dokud se víno nevypaří.
Ke konci přidáme hrášek a česnek. Podle potřeby přidáme trošku vody.
Nakonec zjemníme trochu smetanou. Dochutíme solí a pepřem. Se solí opatrně, kroupy se vařily v ochucené vodě. Přidáme kroupy, pokrájené maso a zamícháme.